SKRIV UT
TEXTSTORLEK A A A
Webbdesign Ardere
Uppdateras med SpiderX

PRISADE LAMMLEVERANTöRER
[2012-02-21]
Styrelsen har beslutat att betala ute en särskild premie på 1 kr/kg till de leverantörer som lämnat slaktlamm med en medelvikt över 21,3 kg och som levererat minst 50 lamm under året. Eftersom föreningen har fasta kostnader för varje slaktat lamm och våra kunder efterfrågar stora lamm är det viktigt att slaktvikterna ökar. De premierade uppfödarna är Ingela och Stefan på Långaröds lantbruk, Per Falk på Lövestad samt Ann-Louise och Anders Månsson på Helenelust.


NYA MEDLEMMAR
[2012-02-21]
Gröna Lammet välkomnar Ann-Sofie och Peter Mårtensson, Huaröd som nya medlemmar. Vi tackar också Peter Nilsson, Bästekille för de gångna åren.


NY STYRELSE
[2012-02-19]
På föreningsstämman valdes en ny styrelse. Bo Persson avgick och tackades för sina insatser. Till ordförande valdes Ulf Pyk, Torbjörn Olsson till vice ordförande, Anders Bergh till sekreterare och kassör, Henrik Gränfors och Gunnar Danielsson till ledamöter. Ingela Löfqvist valdes till styrelsesuppleant, Anders Månsson till revisor och Anders Dahlqvist/Nyrenstedt till revisorsuppleant.


FöRENINGSSTäMMA
[2012-02-18]
Lördagen den 18 februari träffades delar av Gröna Lammets ekonomiska förening för ordinarie föreningsstämma hos Magnus Hasselberg på Solgården i Maglehem. Närvarande bjöds på en delikat lunch med Fårfilé på savojkålsbädd, rödvinsås och potatisgratäng, till fikat serverades semla och kaffe. Verksamheten redovisades och godkändes. Omsättningen och den totala slaktvikten har minskat något jämfört med föregående år, men den genomsnittliga slaktvikten har ökat något. Den genomsnittliga avräkningsnoteringen under budgetåret har varit 43,53 kr/kg, vilket är en ökning med 2, 38 kr/kg.


KOCKENS PåSKTIPS
[2009-04-02]

Till påskmiddag passar det perfekt med Gröna Lammets Havängsmarinerade nätade ministek. En mycket lättlagad och snabb rätt som överraskar!
Se hela receptet här.

Nu till påsk finns steken i de flesta Malmborgsbutikerna, samt Domus Kristianstad, ICA Kvantum Åhus och Coop Simrishamn.
Se adresser till butikerna här.

Magnus Hasselberg
Solgården Maglehem

 


KUNGLIG LUNCH
[2009-03-15]

Under veckan som gått har Sveriges kung Karl Gustav, vid ett besök på Högbo Brukshotell i Sandviken, ätit Gutelammprodukter från Gröna Lammet.

Gröna Lammet har levererat via grossisten Melins lamm.


RESTAURANGMäSSAN HORECA 25 - 26 MARS
[2009-02-16]

Gröna Lammet har en monter på eko avdelningen på easyFairs Restaurangmässa HORECA i Malmömässan 25 - 26 mars 2009. Monter 21B.

Vill ni ha biljetter? Klicka på bannern ovan eller kontakta oss på info@gronalammet.se Glöm inte att ange hur många biljetter ni önskar.  Välkomna till monter 21B!


FLER HITTAR GRöNA LAMMET.
[2008-10-20]
Gröna Lammet har knutit till sig ytterligare tre butiker och ett antal restauranger under andra hälften av 2008.


GRöNA LAMMET öKAR SLAKTEN UNDER HöSTEN.
[2008-10-20]
Gröna Lammet ökar slakten under hösten 2008 för att tillgodose marknaden på KRAVlamm.
Detta kan vi göra genom att Gröna Lammets framgångar gett föreningen fyra nya medlemmar, samt satsningar på vinterlamm inom föreningen. Sammantaget ger detta en produktionsökning med ca 500års lamm.


GRöNA LAMMETS PRODUKTUTVECKLING.
[2008-10-19]

Under 2008 har Gröna Lammet produktutvecklat ett antal KRAV certifierade charkprodukter.

Olivsalami, innehållande endast lammkött, oliver, koksalt och kryddor, kallrökt och lufttorkad i 6-8 veckor. Till 100gr korv går det åt 130gr köttråvara vilket också märks på denna högkvalitativa produkt.

Varmrökt Havängsmarinerad nätad ministek på 250-300gr har också blivit en framgång. Marinaden består av soltorkade tomater, rött vin, salt och en väl utprovad mild kryddblandning.

En verkligt utsökt Pastrami enligt originalrecept. Pastrami har sitt ursprung i Rumänien där ordet Pastra betyder konservera. Köttet saltas först och kryddas med en kryddblandning för att sedan rökas lätt.
Enligt ursprungsrecepten användes lammkött.


KAMPANJ SKA Få RESTAURANGERNA ATT HANDLA
[2007-09-04]
Syftet är främst att lyfta fram smak och kvalitet för att få restaurangerna att använda ekologiska råvaror.

- Det är ingen slump att många av de kockar som vinner utmärkelser använder ekologiska råvaror, säger Carin Enfors på Ekocentrum. Men tyvärr är det mest bara kvalitetskrogarna som använder ekologiska råvaror, inom branschen som helhet är andelen ekologiskt låg.

Eko ger en ny och lönsam dimension i köket menar kockarna som arbetat länge och framgångsrikt med tydlig inriktning på kvalitet och ekologiskt.
Läs mer


EKOTOMATER SKYDD MOT SJUKDOMAR
[2007-08-13]
Ekologiskt odlade tomater innehåller mer hälsosamma flavonoider än de som odlats konventionellt, visar en stor amerikansk studie.
Läs mer


FåREN äR DERAS LEVEBRöD
[2007-02-07]
Artikel i Göteborgsposten om Jeanette och Christian Carlsson ekologiska fårfarm på Öströö. Djuren tillbringar hela sin levnad på gården och slaktas sedan på gårdens eget slakteri.
Läs mer


EKOLOGISKT LAMMKöTT FöR KOCKLANDSLAGET
[2006-12-01]
För första gången sedan 1994 stod Svenska Kocklandslaget som vinnare i klassen Varma Köket när World Culinary Cup i Luxemburg avgjordes 22 november 2006. Den avgörande framgångsfaktorn var förstås att huvudrätten bestod av ekologisk lammsadel levererad av Melins Lamm.
Läs mer


FöRSäLJNINGEN AV EKOLOGISKT KöTT öKAR.
[2006-11-24]
Ekoköttet är på väg att omvärderas och blir allt mer en premiumprodukt i sortimentet som fler konsumenter talar om och uppskattar för dess kvalitet och smak.
Läs mer


SVERIGES BäSTA HEMMA-KOCK 2006 KORAD.
[2006-09-21]
Italienska lammfärsbiffar blev en succé!
Tasteline


KAMPEN OM ÅRETS KOCK 2007 HAR BöRJAT.
[2006-06-28]
Lamm och blomkål på menyn.
Årets Kock


LAMM äR OCKSå MAGERT.
[2006-05-22]
Lamm med nyckelhålsmärkning är god och mättande smalmat med lagom mycket kalorier och fett.
Svensk Köttinformation


STORT INTRESSE FöR LAMMPRODUKTION.
[2006-05-11]
Endast 34% av allt lamm som säljs är svenskt.
Läs mer!


KöTTKOCKENS PåSKLAMM.
[2006-04-04]
Svensk lammentrecôte och vårprimörer bildar ljuv harmoni på påskbordet.
Svensk Köttinformation