SKRIV UT
TEXTSTORLEK A A A
Webbdesign Ardere
Uppdateras med SpiderX
TRENDER

Lammkött är ”inne”, det ligger rätt i tiden. Många kockar väljer att laga till lamm. Lamm har högt medialt intresse. Ungdomar tilltalas av lamm och lammrätter. Det är lättillagat och har ofta kort tillagningstid.

Många etniska och religiösa grupper föredrar lammkött. Invandrargrupper har i Sverige vidareutvecklat kulturen att äta lamm. Många semesterfirande svenskar har inspirerats att äta lamm i utlandet.

Restauranginfo:
”Ekotrenden är hetare än någonsin!
Ny utgåva av ekoSTHLM till sommaren 2006.
De svenska stjärnkockarna väljer ekologiska råvaror. Kocklandslaget som vann OS gör det. Oaxen Skärgårdskrog som toppar gourmetguiden White Guide gör det gärna och ofta. Och finkrogen Mistral utnämndes nyligen till Årets ekokrog. Ekologisk mat är uppskattat och efterfrågat.” (Utdrag ur ”ekoSthlm0605” Både Oaxen och Mistral köper kött av Gröna Lammet.)