SKRIV UT
TEXTSTORLEK A A A
Webbdesign Ardere
Uppdateras med SpiderX
KöTT

Lammött är magert och smakrikt. Undersökningar har visat att djur som lever på mycket vallfoder eller bete, just som de ekologiska lammen gör, har ett högre innehåll av de "nyttiga" Omega-3 fettsyrorna i köttet.

Lammkött är "inne", det ligger rätt i tiden. Många kockar väljer att laga till lamm. Lamm har högt medialt intresse. Ungdomar tilltalas av lamm och lammrätter. Det är lättillagat och har ofta kort tillagningstid.
Många semesterfirande svenskar har inspirerats att äta lamm i utlandet.

 

Gröna Lammets kött kommer från lokalt uppfödda djur av producenter som månar om det öppna skånska landskapet med hjälp av betande får och lamm.
Djuren föds upp på foder som produceras utan kemiska bekämpningsmedel och konstgödsel. Slakt och styckning sker på det KRAV godkända slakteriet Appeltorps Lamm & Vilt i Skåne Tranås.


Produkter
0