SKRIV UT
TEXTSTORLEK A A A
Webbdesign Ardere
Uppdateras med SpiderX
LAMMSKINN

Tvättbara lammskinn

Kontakta dessa för skinn:

Buatorp
Havängslamm
Ohlsgården
Tasseboda Lamm

Lammskinn
Skinnet är en fantastisk bi-produkt till lammköttsproduktion. Framför allt pälsfåret (gotlänska utegångsfåret) är unikt genom att de utöver bra slaktkroppar också kan producera ett förstklassigt skinn. Medvetet urval av bra hårkvalitet, täthet, lock och färg sker fortlöpande. Lammskinnen förekommer i alla grå och vita nyanser. Skinn från andra fårraser förekommer också,  oftast vita och i liten omfattning även bruna.

Skinnen kan vara beredda på olika sätt.
Mattberedning: ullen på lammet eller fåret är inte klippt, skinnsidan är oslipad så skinnet är lite stelt och tungt men det ligger mycket bra på golvet och kan vara mycket vackert.
Det går inte att tvätta i maskin.

Plädberedning: ullen är klippt till 35mm längd, skinnsidan är slipad så skinnet är mjukt och lätt. Skinnet är tvättbart.
Mest känt som babyskinn.

Pälsberedning: ullen är klippt till 17mm längd, skinnsidan är slipad. Skinnet är tvättbart. Dessa skinn är i första hand avsedda att sy med eller klä exempelvis stolar med.

Storlek
Lammskinnen är ca 100 cm långa och 75 cm breda.
Fårskinnen är ca 125 cm långa och 100 cm breda.

Om du önskar beställa skinn eller vill veta mer se kontaktlista ovan.


Ull
Alla som har får har ull, en del har får för ullens skull. Ull är ett underbart material för den som tycker om att arbeta med sina händer, karda, spinna eller tova. Andra användningsområden kan vara att isolera hus, skrämma rådjur eller mördarsniglar. Den höstklippta ullen är oftast finast eftersom djuren gått ute och betat under sommaren. Många typer av ull förekommer och kan vara bra till olika saker.
Önskar du beställa ull eller vill veta mer se kontaktlista ovan.

Garn
Några av oss i föreningen har låtit spinna garn av vår ull. Det finns i dagsläget vitt lammgarn, tre olika grå nyanser pälslammgarn, samt brun finullslammgarn .
Önskar du beställa garn eller vill veta mer se kontaktlista ovan.


Produkter
0