SKRIV UT
TEXTSTORLEK A A A
Webbdesign Ardere
Uppdateras med SpiderX
MARINERAD MINISTEK

Havängsmarinerad nätad ministek

2 - 3 portioner

Tid: 30 min

Ingredienser:
1 nätad ministek
1 msk smör
½ msk vetemjöl

Tillagning:
Sätt ugnen på 175 grader.
Öppna påsen och spar marinaden till såsen.
Bryn steken i smör i stekpanna.
Sätt i en termometer och sätt steken i ugnen.
Låt stå till 63 grader.
Ta ut steken och slå in den i smörpapper och låt vila i cirka 5 minuter.

Såsen:
Bryn smör och tillsätt vetemjöl, häll i marinaden och lammskyn från ugnsformen och eventuellt 1 dl vatten under omrörning. Låt småkoka i cirka 5 min.
Smaka av med salt, peppar och örtkryddor.
Sila såsen före servering om så önskas.

Servera med potatisgratäng och grönsaker.